Working holiday visum voor Australië

Working holiday visum voor Australië

Wil je werken en reizen in Australië? Dan moet je een working holiday visum aanvragen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit bericht brengen we je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden die een Working holiday visum in Australië je biedt.

Een working holliday visum is ervoor bedoeld om reizigers een langer verblijf in Australië mogelijk te maken, terwijl ze de kans krijgen hun bankrekening weer wat aan te vullen door tijdelijk werk te verrichten.

Voor wie is het working holliday visum?

Dit visum is voor mensen met de leeftijd tussen de 18 en 30 jaar, die geïnteresseerd zijn in een vakantie in Australië waarin ook gewerkt mag worden, voor een tijdsperiode van maximaal 12 maanden.
Belangrijk om te weten is dat je 18 moet zijn, maar nog geen 31 jaar mag zijn op het moment dat je het visum aanvraagt.

Dit visum staat je toe je vakantie te bekostigen door middel van tijdelijk werk. Als je primaire reden om naar Australië af te reizen werken is, kun je beter overwegen een visum aan te vragen dat is ontworpen voor dat doel.

Wat kost een working holliday visum voor Australie?

Op dit moment (april 2012) kost een working holiday visum 270 Australische dollar

Wat kan en mag ik met dit visum doen?

Als het visum wordt toegewezen mag je:

  • Australië binnen komen binnen 12 maanden na aanvraag van het visum
  • Tot 12 maanden na je binnenkomst in het Australië verblijven
  • Het land verlaten en weer binnen komen zo vaak je wil zolang het visum geldig is. Let hierbij op dat je visum niet langer geldig wordt als je het land verlaat
  • Tot zes maanden werken in Australië bij dezelfde of verschillende werkgevers
  • Tot vier maanden studeren in Australië. Als je wil gaan studeren, bekijk dan ook eens het studentenvisum dat waarschijnlijk beter aansluit bij je behoefte
  • Als je een tweede working holiday visum hebt, mag je nog eens zesmaanden werken, ook voor een werkgever waarin je in het eerste jaar gewerkt hebt.

Waar kan ik een working holiday aanvragen?

Een working holiday visum voor Australie is gemakkelijk aan te vragen op de website van de Australische overheid: Een working holiday visum aanvragen voor Australië

No reviews yet.

Leave a Reply